Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحریم یک روش مقابله‌ای است که به تاکتیک معمول «عمو سام» تبدیل شدهد و دولت آمریکا با استفاده از این ابزار بدنبال ارتقاء هژمونی و سلطه‌طلبی خود است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رادیو بین المللی چین، وزارت امور خارجه آمریکا امروز چهارشنبه برابر با 17 مارس/27 اسفندماه اعلام کرد که تحریم های خود علیه برخی مقامات چینی را تشدید و سخت تر خواهد کرد؛‌ این نهاد آمریکایی مدعی شد که این مقامات چینی در حال تضعیف درجه عالی خودمختاری و استقلال منطقه هنگ کنگ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقیقت این است که چنین اقدامی از سوی آمریکا دور از انتظار و غیر منتظره نیست چرا که تحریم ها یک روش مقابله ای هستند که به تاکتیک معمول «عمو سام» تبدیل شده اند و دولت آمریکا با استفاده از این تحریم ها بدنبال ارتقاء هژمونی و سلطه طلبی اش است.

اوایل ماه ژوئیه سال گذشته میلادی (2020) بود که آمریکا آنچه به اصطلاح «قانون خودمختاری هنگ کنگ» نامید را امضا کرد و با بد اندیشی و بدخواهی قانون امنیت ملی هنگ کنگ را بی اعتبار ساخت و تهدید کرد که چین را تحریم می کند؛ متعاقبا، آمریکا مجموعه ای از به اصلاح تحریم های خود علیه چین را اعمال کرد اما هیچ جنجالی به راه نینداخت.

«کری لم» رئیس اجرایی منطقه ویژه اداری هنگ کنگ در واکنش به این رویکرد تحریم آمریکا لبخند زد؛ «لوئو هوی نینگ» رئیس دفتر ارتباطات دولت مرکزی چین در منطقه ویژه اداری هنگ کنگ نیز ضمن اشاره به اینکه هیچ دارایی در خارج از این کشور ندارد، به شوخی گفت می تواند 100 دلار به آمریکا بفرستد تا آمریکا آن را بلوکه کند!

به همین ترتیب، این بار نیز تحریم های اتخاذ شده توسط آمریکا علیه چین که مبتنی بر به اصطلاح قانون خودمختاری هنگ کنگ مطرح می شوند، محکوم به شکستند و هیچ اثری در پی نخواهند داشت؛ این تحریم ها در عوض به جامعه بین المللی ثابت کرده است که آن دسته از مقامات چینی که اسامی آنها در فهرست تحریم های آمریکایی آورده شده است، کار درستی انجام داده اند.

با این اوصاف، قضاوت بر اساس محتوای بیانیه صادر شده از سوی وزارت امور خارجه آمریکا و توجه به آنچه به اصطلاح دلایل واشنگتن برای تحریم چین عنوان شده است، اساسا اقدامی غیر قابل دفاع است.

برای مثال، در زمینه درجه عالی خودمختاری هنگ کنگ باید گفت که از زمان بازگشت هنگ کنگ به چین، دولت مرکزی چین به شیوه ای تزلزل ناپذیر سیاست «یک کشور، دو نظام» و درجه عالی خودمختاری هنگ کنگ را اجرایی کرده است.

آنچه باید به آن توجه داشت، این است که «یک کشور» پیش نیاز و اساس «دو نظام» است؛ در هر کشور واحد دیگری، سیستم انتخاباتی دولت های محلی آن کشور توسط دولت مرکزی تعیین می گردد.

با این حال برخی از سیاستمداران آمریکایی سعی دارند تکمیل سیستم انتخاباتی منطقه ویژه اداری هنگ کنگ توسط دولت چین را بی اعتبار جلوه دهند و این رویکرد چین را اقدامی در مسیر تضعیف درجه عالی خودمختاری هنگ کنگ تعبیر کرده اند.

این در حالیست که چنین ادعایی بسیار گیج کننده و مخرب است.

در حال حاضر، جامعه بین الملل به صورت گسترده از سیاست چین در قبال هنگ کنگ پشتیبانی می کند و آن دسته از سیاستمداران آمریکا که چماق تحریم را در دست گرفته اند، در ظاهر بسیار سلطه جو و پرخاشگر به نظر می رسند اما حقیقت این است که این سیاستمداران آمریکایی عاجز و بی عرضه اند و آنچه به اصطلاح تحریم آمریکا علیه چین نامیده می شود، چیزی جز شوی سیاسی یک پهلوان پنبه و کسی که بلوف شجاعت می زند،‌ نیست.

آمریکا 24 مقام چینی را تحریم کرد

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار چین اخبار آمریکا اخبار چین خودمختاری هنگ کنگ علیه چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۰۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا - مصطفی خدابخشی؛ بیش از ۳۴ هزار نفر در طی هفت ماه گذشته بر اثر جنایات ضد بشری رژیم منحوس صهیونیستی علیه مردم نوار غزه جان خود را از دست دادند. شقاوتی که هم اکنون آتشش به جان فضا‌های علمی جهان افتاده تا سکوت منبعث از تهدید و ارعاب نهاد‌های قدرت در دانشگاه‌ها شکسته و بسیاری از دانشجویان یک صدا از غرب آسیا تا قلب کالیفرنیا علیه صهیونیسم و جنایات آنان فریاد سر دهند.

با بالا گرفتن سطح اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا حالا مواجهه با دانشجویان معترض که تا پیش از این با اقدامات خشونت آمیز پلیس این کشور برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در خصوص پایمال شدن حقوق بشر رو به رو بودند به شکل جدیدی در حال رخ نمایی است. تهدیداتی از جمله اخراج از دانشگاه و عدم استخدام که از آنها می‌توان به عنوان گزینه‌هایی قهری برای به سکوت کشاندن دانشجویان توسط نهاد‌های امنیتی آمریکا نام برد.

همزمان با انتشار اخبار مربوط به این رویکرد جدید از سوی سیاست مداران آمریکایی ندای آزادی خواهی دانشجویان آمریکایی به دانشگاه‌های ایران رسیده، آوایی که نشان می‌دهد که دیگر مساله فلسطین تنها دغدغه جهان اسلام نیست بلکه به عنوان مهمترین موضوع در جهان مبدل شده و از هر گوشه ندای حمایت از حق مسلم فلسطینیان به گوش می‌رسد. بر همین اساس بیش از سیزده دانشگاه ایران اعلام کرده اند که آمادگی جذب دانشجویان آمریکایی تعلیق شده در پی حوادث این روز‌های فضای دانشگاهی این کشور را دارند.

اولین فراخوان در این خصوص از دانشگاه شیراز که یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است، صادر شد. در همین خصوص محمد موذنی رئیس این دانشگاه اعلام آمادگی کرد که دانشگاه شیراز دانشجویانی که به دلیل حمایت از فلسطین اخراج شده اند را بورسیه خواهد کرد.

در ادامه دانشگاه شهید بهشتی نیز با حمایت از دانشجویان اخراجی آمریکا به این حرکت پیوست و در همین خصوص سیدمحمود آقامیری، رئیس این دانشگاه گفت که دانشجویانی را که به دلیل اعتراض به عملکرد صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و آمریکا اخراج شده‌اند، پذیرش می‌کنیم.

بر اساس آنچیز که ریاست دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرده تمامی هزینه‌های مربوط به آموزش، خوابگاه و اسکان این دانشجویان به طور کامل از سوی دانشگاه تامین خواهد شد.

زنجیره حمایتی از دانشجویان آزادی خواه آمریکایی به دانشگاه رازی به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان اسلام راه یافت. جایی که در آن محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه گفت: تمام استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین می‌توانند با هجرت به ایران اسلامی، تدریس و تحصیل خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

دانشجویان حامی مردم مظلوم فلسطین که در روز‌های اخیر شجاعانه علیه رژیم جعلی اسرائیل به پا خاستند و از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شده‌اند، می‌توانند با تخفیف کامل شهریه، در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به تحصیل بپردازند. استادان و دانشمندان دانشگاه‌های آمریکا نیز که در پی حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و ابراز انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه رازی تدریس کنند.  

بعد تبدیل این حرکت به موجی فراگیر دیگر دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علم و صنعت، جهاد دانشگاهی و ... نیز آمادگی خود برای پذیرش دانشجویان اخراجی از دانشگاه‌های آمریکا را اعلام کردند.

دانشگاه‌های برتر ایران با این حرکت یک پیام مهم برای دانشجویان آمریکایی که این روز‌ها مورد سرکوب شدید پلیس این کشور قرار گرفته اند مخابره کردند و آن چیزی نیست جز دفاع از آرمان صلح و عدالت. آرمانی که هم اکنون بیداری واقعی در فضای دانشگاهی جهان را رقم زده و دنیا را در خصوص وقایع غزه حساس کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا چهاردهمین بسته تحریمی علیه روسیه را تصویب می‌کند
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین با لابی رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد
  • مایکروسافت استفاده از ابزار هوش مصنوعی تشخیص چهره را برای پلیس آمریکا ممنوع کرد
  • چرا دولتمردان آمریکا از خشونت‌ علیه دانشگاهیان این کشور در برابر دوربین‌ها ابایی ندارند؟