Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفر مهراد مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری، استاد دانشگاه شیراز و چهره ماندگار علمی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، نتایج شاخص نوآوری جهانی سال ۲۰۱۹ را تشریح کرد.

وی گفت: بر اساس شاخص نوآوری جهانی سال ۲۰۱۹، هنگ کنگ سومین کشور نوآور آسیای جنوب شرقی، آسیای شرقی و اقیانوسیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته برای اکو سیستم استارتاپ های هنگ کنگ سالی شگفت انگیز بود. این اکو سیستم که به سرعت در حال رشد است باعث شده است که هنگ کنگ در فهرست هاب‌های  برتر  استارتاپ‌های جهان رتبه بندی شود.
این استاد دانشگاه شیراز افزود: طبق گزارش سال ۲۰۱۹ InvestHK، هنگ کنگ در تمام مولفه های مهم که موجبات رشد یک اکوسیستم استارتاپی را فراهم می آورند به توسعه های قابل توجهی نایل آمده است. رشد ۲۱ درصدی در کل تعداد استارتاپ‌ها که تعداد آن ۳۱۸۴ استارتاپ است. همینطور، افزایش ۳۱ درصدی در نرخ استخدام که مجموع کارکنان شاغل در استارتاپ‌ها را به ۱۲۴۷۸ نفر افزایش داده است.
این چهره ماندگار علمی کشور تصریح کرد: اساس این اکو سیستم استارتاپی رشد یابنده را گروه های چند فرهنگی تشکیل می دهند که در واقع پایه گذاران استارتاپ‌ها به حساب می آیند. این  گروه ها که از فرهنگ های مختلف گرد هم آمده‌اند در ایجاد فرصت های شغلی برای اقتصاد هنگ کنگ نقش بی بدیلی ایفا می کنند. در نتیجه، تعداد شتابدهنده ها، مراکز رشد و محل های کار مشترک به شدت افزایش پیدا کرده است. این اکو سیستم با شبکه‌ای از ذینفعان، پدیدآورندگان، طراحان و مبتکران پشتیبانی می شود.

*اکو سیستم استارتاپی آسیای شرقی از منابع مهم و بزرگ اقتصادی هستند

وی ادامه داد: اکو سیستم استارتاپی هنگ کنگ به سرعت در حال پیشرفت است. در سال ۲۰۱۹، کل سرمایه‌گذاری در صنعت استارتاپ بالغ بر ۷۲۰ میلیون دلار بود.
مهراد تصریح کرد: دولت هنگ کنگ امروز نه تنها از میزان فعالیت ها کاسته بلکه سیاست های اعطا و صدور ویزا را نیز سرعت بخشیده است. نتیجه این سیاست ها آن است که نخبه های فنی و غیر فنی با همکاری های مستمر با اکو سیستم استارتاپی هنگ کنگ به ترفیع جایگاه اقتصادی آن کمک شایان توجهی می کنند. با دسترسی به جدیدترین فناوری ها، بودجه های قابل توجه دولتی و کاربرد  فناوری برای کاهش هزینه کسب و کارها انتظار می رود که اکو سیستم استارتاپی هنگ کنگ در آینده نزدیک به نقطه اوج خود برسد.
مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری گفت: لازم است  راه ها و عواملی که باعث توسعه بی سابقه اکو سیستم استارتاپی هنگ کنگ شده است بیشتر بررسی شود. سرمایه گذاران خارجی به این توان پی برده اند که اکو سیستم استارتاپی آسیای شرقی از منابع مهم و بزرگ اقتصادی اند و چون هنگ کنگ در بین اکو سیستم های آسیایی از بالاترین رشد برخوردار است از این رو گروه های مختلف سرمایه‌گذاری از کشور های مهم جهان به این اکو سیستم جذب می شوند.
این استاد دانشگاه شیراز گفت: توجه و علاقه سرمایه گذاران غیر محلی اکو سیستم استارتاپی هنگ کنگ را در صدر فرصت های سرمایه گذاری جهانی قرار داده است. امروز، ۳۴ درصد بنیانگذاران استارتاپی هنگ کنگ افراد غیر محلی، ۵۹ درصد افراد محلی و ۷ درصد نیز هنگ کنگی هایی هستند که به سرزمین خود باز گشته اند. بنیانگذاران غیر محلی شامل گروه های متفاوتی از کشورهای آمریکا، بریتانیا، استرالیا، فرانسه، کانادا، سرزمین اصلی چین، ایتالیا، هندوستان، سنگاپور و آلمان و سایر کشورهای جهان است.
این چهره ماندگار علمی کشور افزود: امروز هر صنعتی را که بتوان تصور کرد در هنگ کنگ رو به توسعه است. در اکوسیستم استارتاپی هنگ کنگ به سختی می توان عرصه ای را دید که مورد بی توجهی کارافرینان قرار گرفته باشد. کارافرینان جوان اپ هایی را طراحی می کنند که مورد تقاضای بین المللی است. تیم های کارآفرین مسایل فناوری های مالی را برطرف و راه حل های نواورانه و منحصر به فردی را برای فروشگاه های بزرگ زنجیره ای و شرکت های خدماتی و مهندسی ارایه می دهند.
مهراد تصریح کرد: طبق آمار سال ۲۰۱۹ این صنایع بالاترین تعداد استارتاپ ها را به خود اختصاص داده اند. فناوری های مالی با بیش از ۴۵۶ استارتاپ، تجارت الکترونیکی و مدیریت  زنجیره تولید ۳۴۲ استارتاپ، خدمات لجستیکی فناوری و اطلاعات ۳۴۲ استارتاپ، کامپیوتر و فناوری ۳۲۲ استارتاپ، طراحی ۳۰۱ استارتاپ، خدمات فنی و مشورتی ۲۸۷ استارتاپ، تحلیل داده ها ۲۲۴ استارتاپ، صنعت سخت افزاری ۲۱۰ استارتاپ، آموزش و فراگیری بر روی هم ۱۵۸ استارتاپ، بهداشت و پزشکی ۱۵۱ استارتاپ، بیو تکنولوژی ۳۲ استارتاپ، صنایع ساخت ربات ها و ادوات هوشمند ۳۳ استارتاپ، فناوری غذایی ۴۱ استارتاپ، نواوری های اجتماعی ۵۴ استارتاپ، صنعت فناوری سبز پایدار ۹۳ استارتاپ، شهر هوشمند ۱۰۴ استارتاپ و بازی ها و سرگرمی های دیجیتالی ۱۳۵ استارتاپ.
وی افزود: با شناختی که از اکو سیستم استارتاپی رو به رشد هنگ کنگ وجود دارد اکنون نسل جوان برای کارآفرینی بسیار آگاهانه و هوشیارانه عمل می‌کند. در هنگ کنگ هر نخبه ای قطع نظر از مهارت هایی که دارد می تواند در یک کسب و کار مهم از کیفیت بالایی اهمیتی نیز برخوردار است مشغول به کار شود. مقامات هنگ کنگ برای پشتیبانی بیشتر از این اکو سیستم استارتاپی از والدین این کارافرینان جوان هم به طور قاطع و جدی حمایت می کنند.
وی خاطر نشان کرد: موفقیت این اکو سیستم استارتاپی را عمدتا می توان به کارافرینان و مبتکران نسبت داد که بدون آنها این پیشرفت میسر نبود.  با وجود این نخبگی، فناوری و آموزش نیز در ترفیع جایگاه استارتاپ ها و کسب پشتیبانی مالی از کشور های مختلف جهان نقش مهمی ایفا می کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رتبه بندی دانشگاه ها استاد دانشگاه شیراز چهره ماندگار علمی کشور اکو سیستم استارتاپ اکو سیستم استارتاپ ها هنگ کنگ سال ۲۰۱۹ گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۴۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس ملک ثابت معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران در نشستی که در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) در پارک فناوری پردیس برگزار شد اظهار کرد: این شرکت با بیش از ۵۰ سال سابقه در حوزه معدن در شهرستان بافق در استان یزد در حال فعالیت است.

وی افزود: این شرکت اکنون دارای چندین معدن فعال است و در دو سال گذشته با تغییر رویکرد در مدیریت این شرکت در حوزه‌های فناوری و نوآوری بصورت جدی وارد شده و فعالیت‌هایی در این زمینه در شرکت صورت گرفت.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران ادامه داد: اگر بخواهیم این نوع فعالیت‌ها را دسته بندی کنیم در چهار حوزه دسته بندی می‌شوند. زیست بومی در این شرکت ایجاد شد که چهار حوزه دارد نخستین حوزه بخش تحقیق و توسعه بوده که سعی کردیم شتاب به این بخش دهیم بخش دیگر مراکز نوآوری یکی در شهرستان بافق وجود دارد و دیگری با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی یزد راه اندازی شده که هدف حمایت از ایده و استفاده از ظرفیت‌های این دانشگاه است. 

ملک ثابت اضافه کرد: بخش دیگر نوسازی و ساخت داخل است که هدف حمایت از شرکت دانش بنیان توسعه بازار است بخش آخر صندوق سرمایه گذاری شرکت بوده که با سرمایه ۵۰ میلیاردی به عنوان اولین سرمایه گذار در صنعت فولاد و معدن کشور موفق شدیم این را راه اندازی کنیم.

وی درباره خام فروشی توضیح داد: در حوزه معدن اگر خام فروشی را معنی کنیم هم میتوان گفت که خام فروشی انجام می‌شود هم نمی‌شود. اگر بگویم سنگ آهن استخراج شده خام فروشی است باید گفت خیر به این معنا خام فروشی در کشور نداریم همین مورد به این معنا نیست که خام فروشی در کشور نداریم جواب خیر؛ زیرا می‌توانیم با توسعه زنجیره استخراج در پایین دست، ارزش افزوده را افزایش دهیم.

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران مطرح کرد: بسیاری از فعالیت‌ها در حوزه فناوری و نوآوری جدی نیست و نمایشی است. سیاست این شرکت ایجاد ارزش افزوده بوده مجموعه اقتصادی باید برنامه اقتصادی داشته باشد در مراکز نوآوری و زیست بوم این شرکت نوپاست، اما به نوآوری رسیده ایم و در برنامه اقتصادی در پنج سال آینده نتیجه خواهد داد. 

ملک ثابت بیان کرد: در مراکز نوآوری دو تیم را پذیرش کردیم چهار تیم دیگر در حال آموزش هستند بیشتر هدف خود را روی آموزش گذاشتیم تا فرهنگ کسب و کار و استارت آپ در این حوزه‌ها ایجاد کنیم. هدف اصلی تیم تحقیق و پژوهش این شرکت حرکت به سمت پژوهش‌های کاربردی است. تنوع بخشی در حوزه‌های پژوهشی هدف دیگر این تیم است.

وی تشریح کرد:برای تعامل با حوزه پژوهش از فعالان این حوزه خواستیم که توانایی‌های خود را ارائه دهند تا ما ببینیم که چگونه می‌توانیم با آنها همکاری کنیم این روش نتیجه بخش بوده و پژوهشگران در حوزه‌های مختلف با شرکت همکاری می‌کنند. 

معاون فناوری سنگ آهن مرکزی ایران گفت: سعی کردیم در زیست بوم فناوری استان نقش داشته باشیم به همین دلیل از موارد که سرمایه گذاری کردیم ۲ شرکت از استان یزد هستند با ایجاد مراکز نوآوری در این استان فضای فناوری در آن استان ایجاد کردیم.

ملک ثابت بیان کرد: حوزه فولاد و معدن از صنایع سنتی هستند و نوآوری ندارند اگر می‌خواهند در این شرایط به حیات خود ادامه دهند باید سرمایه گذاری شود و تجهیزات امکانات با نوآوری و فناوری وارد این حوزه شود.

سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در  زیست بوم است

در ادامه‌ محسن کرمی نیا مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران نیز گفت: با تشکیل زیست بوم فناوری در این شرکت یکی از حلقه‌های مهم این زنجیره تشکیل این صندوق بوده با توجه به اینکه سرمایه گذاری مهم‌ترین بحث در این زیست بوم بوده رصد و ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان استارت آپ‌ها و تیم‌های فناور که می‌توانستند در رقابت پذیری که مد نظر شرکت است حضور داشته باشند طرح‌های مختلف آنها ارزیابی کردیم. بیش از ۶۰ طرح مورد ارزیابی قرار گرفت. 

وی اضافه کرد: شرایطی برای سرمایه گذاری در این شرکت رعایت می‌شود نخستین شرط این است که در زنجیره ارزشی این شرکت قرار گیرد. فقط سرمایه گذاری نیست به دنبال این هستیم که بتوانیم به توسعه بازار کمک کنیم.

مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری سنگ آهن ایران بیان کرد: تاکنون سه سرمایه گذاری انجام شده، سرمایه گذاری نخست در حوزه اکتشاف بوده که گروهی از افراد نخبه این شرکت را راه اندازی کرده اند که توانستند بیش از ۹۷ مورد اکتشاف شناسایی کردند. تیم دیگری که روی آنها سرمایه گذاری شده در حوزه پهپادی فعالیت می‌کنند که توانستند در این مدت بازار‌های مشابه این حوزه را به خود اختصاص دهند.

کرمی نیا ادامه داد: تیم دیگری که سرمایه گذاری کردیم روی توربین انبساطی کار می‌کنند که یک فناوری نو و جدید است. 

وی درباره شرایط سرمایه گذاری تشریح کرد: برای سرمایه گذاری موفق باید بسیار دقیق و حساس باشیم و کسانی را برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنیم که نخبه باشند و بتوانند مسائلی را حل کنند این شرایط این شرکت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گردهمایی فعالان دانشگاهی و استارتاپی برای توسعه هوش مصنوعی
  • بورس بیش از ۱۲ هزار واحد افت کرد +نقشه
  • ایجاد شهرک مسکونی نخبگان در کلاس جهانی
  • شهرک مسکونی نخبگان پردیس رونمایی می‌شود
  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • معرفی شاخص های کلیدی برای سنجش اکوسیستم فناوری و نوآوری
  • کاهش وابستگی شهرداری قم به محصولات غیر بومی با همکاری استارتاپ‌ها
  • ۶ شاخص کلیدی برای سنجش اکوسیستم‌های نوآوری
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • ثبت نام در جشنواره‌های بین المللی و فناوری خوارزمی آغاز شد